Kees van Wonderen na eerste training Go Ahead: “Piet Velthuizen oogt fit en ziet er afgetraind uit”

Het EK is nog niet op de helft, maar voor de spelers van Go Ahead Eagles en Heracles zit de vakantie er alweer op. Beide teams stonden gisteren voor het eerst op het trainingsveld in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Van de vijf nieuwelingen was alleen Isac Lidberg nog afwezig bij Go Ahead Eagles. Hij is momenteel nog actief met zijn huidige club Gefle IF en komt pas medio juli naar Deventer. Ragnar Oratmangoen, Philippe Rommens, Joris Kramer en Mats Deijl waren er wel bij in Terwolde. Daarnaast stonden ook proefspelers Piet Velthuizen, Osvaldo Iorio Forestero en Giovarny Sluiter op het veld. De geblesseerden Luuk Brouwers, Frank Ross, Sam Crowther en Boys Lucassen werken een eigen programma af. Giannis Botos kwam nog in actie met Griekenland Onder 21 en sluit volgende week aan.

Velthuizen fit en afgetraind

Eerder deze week werd bekend dat enkelvoudig international Velthuizen op proef kwam en dat leverde direct veel reacties op. Afgelopen seizoen werd hij in februari gehaald om een keepersprobleem bij Fortuna Sittard op te lossen. Hij oogde echter te zwaar en viel na 23 minuten spelen tegen FC Groningen al uit met een hamstringblessure. Trainer Kees van Wonderen ziet dat Velthuizen met zichzelf aan het werk is gegaan. “Hij is gedreven, goeie dingen, maar ook nog slordig en onwennig. Hij oogt fit en ziet er afgetraind uit. Hij kwam goed door een conditionele test dus de eerste tekenen zijn positief.”

Alles weten over de voorbereiding van GA Eagles? Lees snel het grote Go Ahead Eagles Dossier van Jorrit Draaijer!

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...