De tentoonstelling “VOGEL 2014” wordt van donderdag 16 tot en met zondag 19 januari gehouden in de Americahal te Apeldoorn.


Kampioenschappen voor vogels 2014

De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers is de grootste organisatie van Nederlandse vogelkwekers. De NBvV heeft ruim 29.000 leden. Jaarlijks organiseert deze bond haar kampioenschappen voor volièrevogels.

Dit hoogtepunt trekt jaarlijks vele duizenden vogels en bezoekers. Gezien het bijeen gebrachte aantal vogels (ruim 16.500) en het feit dat e.e.a. al sinds 1999 in deze stad gehouden wordt mag Apeldoorn zich met recht dé vogelstad van Nederland noemen. Door de centrale ligging hoeft afstand geen bezwaar te zijn om deze unieke vogelshow te bezoeken.

In de periode van oktober tot en met december worden in Nederland ongeveer 500 plaatselijke en regionale vogeltentoonstellingen gehouden. Het is de gewoonte dat de hoogst uitverkoren vogel(s) later in het seizoen wedijveren met andere toppers uit heel Nederland. De meest bijzondere, mooiste en kleurrijkste vogels zullen daarom een gooi doen naar het kampioenschap.

Ca. 12.500 wedstrijdvogels van de hoogste kwaliteit en ingezonden door zo’n 1.300 inzenders uit geheel Nederland zijn te bewonderen. Er is een aparte competitie voor jeugdleden.
Daarnaast zijn er ca. 4.000 vogels te koop in een grote verkoopklasse.

Niet alleen het aantal vogels is indrukwekkend, ook de variatie in kleur en zang  is groot.

Vele soorten zijn er te bewonderen. Onder andere kanaries, parkieten, papegaaien, kleinere tropische vogels, exotische duifjes, kwartels, alsmede Europese vogels zijn er in ruime mate te zien en te horen.

Stands van leveranciers van vogelvoeders en allerhande toebehoren, waaronder fraaie vogelverblijven maken deze Nederlandse kampioenschappen compleet. Ook voorlichting over het houden van vogels is een aandachtspunt en er is veel documentatie aanwezig.


“VOGEL 2014” is het evenement voor de vogelliefhebber en daarom “the place to be”. Omdat de kwaliteit van de in  Nederland gekweekte vogels alom bekend is in Europa kunnen we ook dit jaar rekenen op bezoekers uit alle delen van Europa.

Naar verwachting zal de show door 11.000 bezoekers worden bezocht.

“VOGEL 2014” wordt van donderdag 16 t/m zondag 19 januari gehouden in de Americahal, Laan van Erica 50 te Apeldoorn.

Openingstijden:

Donderdag 16 jan.                                               11.00-17.00 uur

Vrijdag      17 jan. en zaterdag 18 jan.                    10.00-17.00 uur

Zondag 19 jan.                                                   10.00-16.00 uur


Toegangsprijzen:                                                                             

Volwassenen

€ 7,50

Uitgebreide catalogus

€ 6,00

Combinatie entree volwassenen & catalogus

€ 12,00

Kinderen tot 12 jaar

€ 3,50

Combinatie entree kind & catalogus

€ 8,00

Over Salland TV

x

Check Also

Reuring in Salland 10 oktober in Olst

Ruim 400 Sallanders hebben samen een toekomstvisie voor Salland gemaakt. De visie ...