Jong volwassenen doorbreken taboe over psychische klachten in online docu-serie

Jong volwassenen doorbreken taboe over psychische klachten in online docu-serie

Nieuwe documentaireserie over mentale gezondheid op sociale media

Programmamaker Flory Timmer en filmproducent Masja de Roy werken momenteel samen met Dimence Groep aan een documentaireserie die specifiek voor social media wordt geproduceerd.
In tien afleveringen volgen zij jonge mensen met psychische klachten, die het heft in eigen hand nemen en op hun eigen, niet-alledaagse manier werken aan hun herstel.

Dialoog
Het doel van de serie is vertrouwen en kracht geven aan mensen met mentale belemmeringen en een online platform bieden voor dialoog.
Dit verlaagt de drempel om in contact te komen met mensen en organisaties die hulp bieden. Lotgenoten worden zich er meer bewust van dat ze er niet alleen voor staan.

Maskers van perfectie
De serie is het regiedebuut van Flory Timmer, die zich interesseert voor levensbeschouwelijke thema’s in relatie tot social media. In het huidige aanbod op internet constateert Flory een overmaat aan content die imagogericht en betekenisloos is.
Hier wil Flory een format tegenover stellen dat maatschappelijk actuele onderwerpen behandelt op een manier die aanspreekt bij jong volwassenen. Flory gelooft dat het delen van authentieke verhalen bijdraagt aan verbinding en wederzijdse erkenning, in plaats van de maskers van perfectie die veel influencers op social media tonen.

Klik op de link om de eerste fragmenten te bekijken

https://www.youtube.com/watch?v=ZNb1vwsGTv8

https://www.youtube.com/watch?v=rbvwfnC0cjk

https://www.youtube.com/watch?v=D-PB_-7O8Ak


Samenwerking

Belangrijk aspect van het nieuwe format is nauwe betrokkenheid van de doelgroep bij de productie en redactie van de serie.
In het zoeken naar een co-creatie-partner die deze doelgroep vertegenwoordigt, vond Flory Dimence Groep als enthousiaste samenwerkingspartner.
Deze koepelorganisatie voor Geestelijke Gezondheidszorg hanteert ’durven delen, oprecht nieuwsgierig zijn naar een ander en werken vanuit gelijkwaardigheid’ als kernprincipes en sluit daarmee aan bij de ambitie van de serie.
Dimence Groep is een koepelorganisatie voor geestelijke gezondheidszorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening in het oosten van het land. Dimence, Transfore, Mindfit, De Kern, Jeugd ggz en Impluz zijn stichtingen die onderdeel uitmaken van de Dimence Groep.

Aanmelden
Ben je (ex) client van één van de stichtingen van de Dimence Groep? Dan is het nog mogelijk om je op te geven als verteller voor de serie. Er is een beperkt aantal vertellers nodig. Je krijgt bericht of je geselecteerd bent als verteller.
Daarop volgt een persoonlijk voorgesprek met Flory en een professional van Dimence Groep. Aanmelden kan via f.timmer

De filmopnames vinden in januari en februari 2020. De programmamaker maakt minstens drie afspraken met de verteller: voorgesprek, interview en filmopnames uit het dagelijks leven.
De afleveringen worden online geplaatst op de website van Dimence Groep en de social media kanalen. Tevens worden de afleveringen getoond tijdens een officiële bijeenkomst van Dimence Groep.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...