Jong ondernemen! Scholieren pitchen hun bedrijfsplannen op 7 maart

Aanstaande dinsdag 7 maart vanaf 19.00 uur pitchen de jonge ondernemers van het Stormink hun bedrijfsideeën in de kleine zaal van de Deventer Schouwburg. Het is een hoogtepunt in een uniek traject om scholieren te laten ‘ruiken’ aan het ondernemerschap. Iedereen is welkom om te komen kijken hoe zij dat gaan doen. Eind december zijn zo’n 45 leerlingen van de onderbouw van Etty Hillesum Lyceum – Het Stormink gestart met een bijzonder lestraject. In dit lestraject van zes maanden ervaren deze derdejaars hoe het is om een eigen bedrijf te starten. Een project dat word geïnitieerd door het Ondernemershuis Deventer in samenwerking met MKB Deventer, met een bijdrage van het fonds Cultuur en Economie van de gemeente Deventer.

Prachtige ideeën
Tijdens het project zijn er prachtige bedrijfsideeën ontstaan zoals het realiseren van een uitgaansgelegenheid voor jongeren onder de 18 jaar, het verzorgen van gezond eten in schoolkantines en het opzetten van een uitzend/bemiddelingsbureau voor jongeren onder de 18. Met hulp van ondernemers als businesscoaches uit het Deventer bedrijfsleven hebben deze jongeren gewerkt aan bijvoorbeeld hun verdienmodel, marketing en salesaanpak.

De pitch
Op dinsdag 7 maart kent het project een spetterend slotstuk, de pitch. Acht startups pitchen hun inspirerende bedrijfsplannen. De pitches zullen, in combinatie met de ondernemersplannen, beoordeeld worden door een deskundige jury van ondernemers uit het Deventer bedrijfsleven. De winnende startup krijgt een startkapitaal van Rabobank Salland. Hiermee kunnen de leerlingen hun bedrijf daadwerkelijk gaan opzetten.

Na de pitch krijgen de leerlingen direct de kans te netwerken en contacten te leggen met ondernemers uit Deventer en omstreken, waardoor hun startups zomaar het begin kunnen zijn van een prachtige toekomst. Vind u het interessant om te zien wat deze ondernemers van de toekomst in hun mars hebben?
Kom dan op 7 maart om 19.00 uur naar de Deventer Schouwburg en laat u inspireren!

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...