De politie IJsselland zegt verrast te zijn door de vechtpartij tussen voetbalvandalen op de Beestenmarkt in Deventer.


Deventer – Politie verrast door voetbalrel op Beestenmarkt

“Sneller ingrijpen was niet mogelijk. We begrijpen dat de inwoners geschokt zijn door de gebeurtenissen”, aldus Sipke Dekker, directeur Intake en Noodhulp. Door intern onderzoek en een reconstructie is een beter beeld ontstaan van de gebeurtenissen na de voetbalinterland van Nederland – Japan in Enschede.

Er waren volgens de politie geen signalen die wezen op een mogelijke confrontatie in de stad. De politie in Deventer heeft de hele dag contact gehad met politie in Twente. Pas een uur voor de confrontatie begon zaterdagavond begon men te vermoeden dat er iets zat aan te komen. Een groep van negen agenten was te klein om zestig hooligans in bedwang te kunnen houden.

Ingrijpen zou hebben geleid tot excessief gebruik van geweldsmiddelen, met gevaar voor de politie, de vandalen en eventuele omstanders. Dus is besloten te wachten op assistentie, ook van de ME. De voetbalrel duurde kort en de politie hoefde niet meer op te treden. De groepen verspreidden zich. De politie vermoedt dat enkele Deventer voetbalvandalen de Amsterdammers en Twentenaren door de stad hebben geloodst.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...