IJzeren wil om steeds voorwaarts te gaan

Corona heeft ons allemaal flink te pakken gehad. Het meest geldt dat uiteraard voor hen die er fysiek veel door geleden hebben of zij die een dierbare hebben verloren aan het virus. En wat te denken van de ondernemers die hun handel zagen vervliegen door de maatregelen. Zelf konden we niet op bezoek bij familie en vrienden. Een drankje of ijsje op het terras mocht niet. Samen sporten of muziek maken was niet toegestaan. In het jaar van 75 jaar vrijheid, was die vrijheid behoorlijk ingeperkt.

De Olster Harmonie is op haar beurt ook getroffen. Vanaf begin maart werden de repetities stilgelegd. Na een korte onderbreking gingen de docenten de jonge muzikanten via videobellen les geven. Dat is niet hetzelfde, maar in ieder geval beter dan niets. Hoewel de uitgaven voor de huur van het Holstohus en het salaris van de dirigente, de slagwerkinstructeur en de docenten gewoon doorgingen, stokte een deel van de inkomsten. In deze tijd van het jaar had de blaaskapel van de vereniging, de Holstobloazers, een aantal optredens die een mooie stuiver konden opleveren voor de clubkas. Maar die zijn allemaal geannuleerd. Groot verdriet bij de verenging ook vanwege het afgelasten van de workshop (15 maart), de Harmonie Muziekfabriek (12 lessen voor 12 euro) en – als klap op de vuurpijl – Muziek an de Diek. Ook de oud ijzeraktie kon in april niet doorgaan. Tel daarbij op dat de inkomsten vanuit het oud papier ook drastisch gedaald zijn en het is niet lastig om dan te beseffen dat de vereniging een behoorlijk financiële tik krijgt.

De vereniging kent als leus: Olster Harmonie, steeds voorwaarts! En dat is nu ook. De muziekvereniging uit Olst maakt plannen voor toekomst. Te beginnen met een uitgestelde oud ijzeraktie op 13 juni samen met Carnavalsvereniging “Iesselzotten Olst”. Op deze zaterdagochtend rijden vanaf 09:00 uur vrijwilligers door de straten van Olst om uw oud ijzer op te halen. Uiteraard met inachtneming van de regels tegen Covid-19. Tot 11:00 uur kunt u het oud ijzer ook brengen op het Kerkplein, maar houdt u zich dan wel aan de aanwijzingen van de vrijwilligers en de 1,5 meter afstand. Mocht u hulp nodig hebben of wanneer u buiten Olst woont, dan kunt u bellen met 06-11120080. Rekening houdend met de Corona afstandregels komen we dan bij u langs. U bent dan van uw rommel af en de muziekvereniging kan de inkomsten extra goed gebruiken nu.

Daarnaast onderzoekt de vereniging of de Harmonie Muziekfabriek georganiseerd kan worden na de zomervakantie, wordt er nagedacht over de invulling van opnieuw een Top2000-concert met popquiz op 19 december en staat Muziek an de Diek alvast weer voor volgend jaar op de planning op 3 en 4 juli 2021. Meer informatie vindt u op www.deolsterharmonie.nl.

Oud IJzeraktie Olst
Zaterdag 13 juni vanaf 09:00 uur
Kerkplein Olst
Tel.: 06 – 11120080

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...