Huurdersvereniging Salland (HVS) roept alle huurders in Olst-Wijhe en Raalte op om de eerstvolgende huurverhoging niet te betalen.


Huurdersvereniging Salland roept op tot actie

De huurdersvereniging constateert dat huurders opnieuw de rekening van de crisis krijgen. Verhuurders krijgen van het kabinet de mogelijkheid om de huren per 1 juli net als vorig jaar met 4 tot tot 6,5 procent te verhogen. Dit betekent volgens HVS dat huurders sinds 2012 over een jaar gerekend minimaal een maand extra aan huur kwijt zullen zijn. Voor huurders die te maken krijgen met de inkomensafhankelijke huurverhoging kan dit oplopen tot ruim anderhalve maand.

Voor veel Sallandse huurders is de maat vol. Een aantal verontruste leden zijn daarom gestart met een actie tegen de verhoging. De komende dagen worden een krant verspreid onder de huurders in Olst-Wijhe en Raalte. In deze krant roept de huurdersvereniging op om de huurverhoging per 1 juli niet te betalen. Huurders die de actie ondersteunen kunnen zich aanmelden door een formulier uit de actiekrant in te vullen. Ze kunnen zich ook aanmelden via de website van HVS. Er zijn deze maand ook nog vier informatiebijeenkomsten in Olst-Wijhe en Raalte.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...