Vrijwilligers helpen begraafplaatsen

Maandag 4 maart zijn vijftien vrijwilligers onder leiding van vrijwilliger Teun Oosterbroek en in samenwerking met Vrijwilligers Actief Olst-Wijhe gestart met het onderhouden van de begraafplaats aan de Kappeweg in Wijhe. De exploitatie van de begraafplaats staat onder druk en dan is dit een mooi voorbeeld van hoe betrokken inwoners samen een bijdrage leveren aan de samenleving.

De gemeente heeft aangegeven het grote onderhoud, zoals het maaien en snoeien van groen op begraafplaatsen te blijven uitvoeren. Maar voor een verzorgde begraafplaats is meer nodig, zoals schoffelen, onkruid wieden, etc. Vijftien enthousiaste vrijwilligers hebben dit initiatief opgepakt in onze gemeente en zetten zich vanaf nu elke maandagmiddag in op de begraafplaats in Wijhe.

Teun Oosterbroek is ook al jaren actief met vrijwilligers op de oude begraafplaats in Olst en heeft dit nu ook in Wijhe opgezet. Een prachtig voorbeeld van ‘civil society’ waarbij burgers het initiatief nemen om diverse gemeenschappelijke taken op te pakken.

Over Salland TV

x

Check Also

Een ontspannen avond tijdens de vertelvoorstelling ‘Geen dag zonder de IJssel’

Een tweede editie van ‘Geen dag zonder de IJssel’ is weer in ...