Huisartsen Deventer en omstreken starten met vaccineren bij Carinova

De huisartsen in de regio Deventer werken samen in de Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO). Op initiatief van HCDO en in nauw overleg met zorgorganisaties uit de regio is Deventer als een van de 3 koplopers benoemd in de vaccinatiecampagne voor ouderen met een Wlz indicatie en mensen met een verstandelijke beperking door het ministerie van VWS en het RIVM.

De vaccinatie voor ouderen start op maandag 25 januari bij Huize Salland in Colmschate. In de daarop volgende dagen worden de overige locaties bezocht en kunnen bewoners zich laten vaccineren als zij daar toestemming voor hebben verleend.

Carinova en HCDO zijn ontzettend blij dat cliënten nu als een van de eersten in Nederland gevaccineerd kunnen worden, zeker met de Britse variant die dreigt is dat heel veel waard. Het vaccineren zal plaatsvinden door mobiele vaccinatieteams, niet door de eigen huisartsen zelf. Naast de regio Deventer zijn er nog twee regio’s die een koplopers rol vervullen namelijk Twente en Zoetermeer.

HCDO en Carinova zijn onderdeel van het samenwerkingsverband Salland United. De zorgorganisaties binnen Salland United hebben de ambitie de gezondheid en vitaliteit van de inwoners in de regio te bevorderen. Hiervoor organiseren zij zoveel mogelijk de samenhang binnen de regio. Deze samenhang heeft flink geholpen bij het binnen 1 week op poten zetten van deze vaccinatie.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...