Hoog water verwacht in Olst-Wijhe

Op basis van de voorspellingen van Rijkswaterstaat verwacht de gemeente Olst-Wijhe eind deze week, begin volgende week, hoge waterstanden van de IJssel. Een bijzondere situatie voor deze tijd van het jaar. De gemeente is alert op het stijgende rivierwater en treft maatregelen.

Loswal Wijhe

De Loswal in Wijhe wordt door de havenmeester afgesloten met hekken op het moment dat de stand van het IJsselwater nagenoeg gelijk is aan de Loswal. De camperplaatsen zijn dan ook niet meer bereikbaar. Dit is nodig omdat het IJsselwater over een deel van de Loswal gaat stromen. Daardoor is niet meer te zien waar de Loswal overgaat in de IJssel. Bovendien is er een sterke stroming.

De gemeente verwijdert uit voorzorg de JOP (Jongeren Ontmoetings Plek) die op de Loswal in Wijhe staat, zodat die de doorstroming van het water niet belemmert.

Pontveren Olst en Wijhe

Kijk op www.wijheseveer.nl en www.olsterveer.nl of de veren volgens de normale dienstregeling in vaart zijn.

Fortmond

Op basis van de huidige voorspellingen verwacht de gemeente dat de veerdienst naar Fortmond niet ingezet hoeft te worden.

Verwachting

Rijkswaterstaat verwacht dat de waterstand op maandag 19 juli het hoogste punt bereikt bij Lobith. Dat betekent dat drie dagen later de hoogste waterstand bij Olst-Wijhe is.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Sfeervolle Bohemian Ibiza  Markt in Wijhe

Vrijdag 19 juli was de Langstraat in Gastvrij Wijhe het decor van ...