ENSCHEDE - Advocaat John Peters wil dat de zaak rond de vuurwerkramp in Enschede wordt heropend. Daarvoor dient Peters maandag een herzieningsverzoek in bij de Hoge Raad.

Herzieningsverzoek in zaak vuurwerkramp

Dat bevestigde hij zondagavond. De belangrijkste reden voor het verzoek is dat het OM opdracht heeft gegeven 80.000 afgetapte en opgenomen telefoongesprekken te vernietigen. ”Deze gesprekken zouden juist belastend of niet kunnen zijn. Als die gesprekken bekend waren geweest, had dat tot een andere procedure kunnen leiden”, aldus Peters, de advocaat van Rudi Bakker, de voormalig directeur van SE Fireworks. De advocaat vermoedt dat in dit geval het OM niet-ontvankelijk zou worden verklaard, omdat de opdracht tot vernietiging ”een doodzonde” is.

Advocaat Peters meent dat er meer dan genoeg aanleiding is voor een herzieningsverzoek. De afgelopen jaren zijn er na langlopende WOB-procedures verschillende onderzoeksrapporten beschikbaar gekomen, onder meer het rapport van de Rijksrecherce en drie rapporten van Bureau Interne Zaken (BIZ). Beide diensten deden onderzoek naar de handelwijze van het Tolteam, de groep rechercheurs die het oorspronkelijke politie-onderzoek naar de Vuurwerkramp heeft gedaan.

Over Salland TV

x

Check Also

Peiling AVS: ‘Een op de vijf Overijsselse scholieren zit thuis’

Het coronavirus grijpt op scholen flink om zich heen: één op de ...