Hermien gaat met pensioen 

Het ene boek gaat dicht, maar het andere wordt geopend. Hermien Leerkes (66) neemt namelijk over een week afscheid als bibliothecaresse van de bibliotheek in Olst waar ze 40 jaar werkzaam was.

Ze begon haar loopbaan bij de bibliotheek in 1979, nadat ze eerst een tijdje als administratief medewerker Deventer had gewerkt.

Ze is geboren in Heeten en groeide op in een gezin waar lezen hoog in het vaandel stond.

In haar 40 jaar bij de bibliotheek heeft Hermien veel veranderingen meegemaakt, maar dat vond ze allemaal positief. Het personeelsbestand is wel ingekrompen, maar dat is volgens haar inherent aan de tijd waarin we leven. Onder meer door de teruglopende hoeveelheid tijd die mensen aan lezen besteden. Ook lezen ze vaker e-boeken. Maar ze is blij dat de mensen nog steeds lezen, ongeacht wat voor soort boeken ze kiezen. 

Het mooiste aan haar werk vond ze het werken met mensen en aan de balie staan. Ze genoot ervan als die tevreden de deur uitgingen en blij waren met de bibliotheek. Hermien gaat zich nu storten op haar tuin en meer tijd doorbrengen met haar kleinkinderen.

Holstohus in Olst

Op woensdag 22 maart heeft Hermien haar laatste werkdag en nodigt ze iedereen van 14.00 en 17.00 uur in de bibliotheek in het Holstohus uit om langs te komen voor een praatje.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...