De grondverliezen van ruim 18 miljoen euro die het Deventer college deze week presenteerde vallen onder het "nieuwe" kopje verliesvoorziening.


De verliesvoorziening van 18 miljoen

En meer wilde de nieuwe D66 wethouder er woensdagavond op vragen van Gemeentebelang en CDA niet over kwijt. Marcel Elferink van GB vroeg zich af waarom er op 14 maart niet over gesproken is. Toen was er een besloten sessie over de financiële status van de gemeente Deventer. Maar daarbij geen woord over de 18 miljoen die nu dus opeens op tafel ligt.

De details over deze verliespost, kunnen volgens D66 wethouder Marleen Huizingh nader bekeken worden tijdens bespreken van de jaarrekening. Ook benadrukte ze dat pas na de besloten meeting over de financiën de accountant met aanvullende strengere regels kwam met betrekking tot het gemeentelijk grondbezit. Op de vraag wat deze verliespost voor de burgers van de gemeente Deventer betekent kwam geen antwoord. De andere politieke  partijen in de gemeenteraad hielden er allemaal hun mond over. Typerend voor deze raad.

Over Salland TV

x

Check Also

Positief financieel resultaat Olst-Wijhe geeft vertekend beeld

Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe de jaarrekening ...