De gemeente Raalte wil gaan bezuinigen op de bibliotheek, cultuur en op sport.


Raalte – Flink snijden in bibliotheek, cultuur en sport

Dat is te lezen in de voorjaars- en perspectiefnota die het college vrijdag presenteerde. De gemeente laat onderzoeken of het schoolzwemmen bij Tijenraan en de Tippe geschrapt kan worden. Daarnaast laat het college ook onderzoek doen naar een extra tariefstijging voor de huur van sportaccommodaties. Dit geldt zowel voor binnen- als buitensport. Ook kijkt men naar de mogelijkheden om sportaccommodaties meer commercieel te gaan exploiteren.

De bibliotheek moet flink geld gaan inleveren: Op jaarbasis wordt er structureel 200.000 euro uit het budget gehaald. In 2012 begint dat met een bezuiniging van 50.000 euro, die oploopt tot 100.000 euro in 2013. Uiteindelijk moet de bezuiniging in 2014 en 2015 op 200.000 euro uitkomen.

Ook op het potje cultuur wordt flink geschrapt: De Algemene Muzikale Vorming moet vanaf 2012 op jaarbasis 38.000 euro inleveren, de huurprijs en de toegangsprijzen van het Hoftheater worden duurder, Sociaal Cultureel Werk wordt in dienst van de gemeente genomen en de cultuursubsidies worden verlaagd. De plannen moeten natuurlijk nog wel langs de Raalter gemeenteraad.

Als u het zelf nog wilt inzien het persbericht staat hier.

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 5 december

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...