Zwembad Luttenberg wint Goudhaentje 2021

Zwembad ’t Siel in Luttenberg is het Goudhaentje van 2021! De tweede plaats is voor Dorpswandeling 0572. De Compostbrigade eindigde op de derde plek. Burgemeester Martijn Dadema onthulde de uitslag van de publieks- en jurystem vandaag in het HOFtheater. Ook reikte hij de cheques uit aan deze drie prachtige initiatieven die bijdragen aan ontmoeting, zelfstandigheid, participatie en leefbaarheid. 

De vrijwilligers van het Zwembad uit Luttenberg ontvangen naast een kunstwerk, ontworpen en gemaakt door Marije Gies, de hoofdprijs van maar liefst 1000,- euro.

Monique namens stichting Zwembad ’t Siel:“Alleen de nominatie was al een hele eer. Heel erg gaaf dat we ook nog gewonnen hebben!”

Tweede plaats voor Dorpswandeling 0572: Dorpswandeling 0572 eindigde op de tweede plaats en won daarmee een bedrag van 500,- euro. In de coronalockdown begin 2021 heeft Lisa Ruiter samen met Sanne Groot Lipman Dorpswandeling0572 opgezet om de gemeente Raalte een opbeurende activiteit te geven. Door de horeca uit Raalte hierbij te betrekken, was het initiatief compleet. Een prachtige ‘coronaproof’ activiteit die tegelijkertijd de lokale horeca ondersteunde.

Compostbrigade op derde plaats : De Compostbrigade is een initiatief waarmee een aantal burgers de footprint van onze gemeente willen aanpakken. Zonder geld en puur vanuit eigen initiatief roepen zij de inwoners van onze gemeente op om gezamenlijke te composteren in de wijk. Beter voor het milieu én de portemonnee en daarnaast ook nog eens heel erg gezellig.

Gekozen door inwoners en jury: Iedere inwoner kon zijn of haar favoriete initiatief aandragen voor het Goudhaentje. Uit alle negen dorpen zijn inzendingen binnengekomen voor nominatie voor het Goudhaentje 2021. Uit de nominaties koos de jury de nummers één, twee en drie. Daarna was het publiek aan zet en kon iedereen stemmen op een van de drie finalisten. De stem van het publiek telde even zwaar als de stem van de jury.  De jury bestond dit jaar uit: Martijn Dadema, Paul Ruiter (plaatselijk belang Mariënheem), Peter Moorman (D66) en Sabine Tielenius (Bibliotheek Salland).

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...