De handtekeningen voor het referendum tegen de "aangepaste" plannen voor een nieuw stadskantoor met bibliotheek zijn maandagmiddag bij de gemeente Deventer aangeboden en in ontvangst genomen door burgemeester Andries Heidema.

Handtekeningen referendum aangeboden

Jan Klaassen Muntinga overhandigde namens de actiegroepen zeshonderd handtekeningen. De gemeenteraad gaat op 11 februari besluiten of ze het burgerinitiatief op de agenda zetten. Als het dan ook op de agenda komt dan pas kunnen de actiegroepen op 18 feb het referendumplan nader gaan toelichten.

Maar voordat het eenmaal zover is moet de gemeenteraad van Deventer nog eerst een besluit over het referendum nemen. De gemeenteraad kan het referendum ook gewoon niet nodig vinden. Als ze het wel willen dan gaat het ook nog om een “raadgevend” referendum waarbij de uitkomst van het referendum gewoon genegeerd kan worden door de volksvertegenwoordigers. Aanstaande woensdag om 19.00 is er eerst nog een hoorzitting over de plannen. Daar komen de actiegroepen en de burgers inspreken over de plannen.

De handtekeningen worden aangeboden aan de burgemeester


Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...