Burgemeester Piet Zoon van Raalte heeft afgelopen donderdag een sluitingsbevel getekend voor de woning aan de Aar van der Werfhorstsingel 23 in Raalte. De politie is donderdagmiddag de woning binnengevallen en heeft drie mensen aangehouden voor het in bezit hebben van en het vermoedelijk handelen in harddrugs.


Raalte – Burgemeester sluit drugshuis

De personen die zijn aangehouden zijn twee mannen (26 en 46 jaar oud) en een 67-jarige vrouw.  Niemand mag gedurende de drie maanden de woning betreden. Het sluitingsbevel is op de woning aangebracht, de sloten van de woning zijn vervangen. De bewoners keren niet terug naar hun huis.

De woning wordt drie maanden gesloten om voor de buurt een periode van rust te garanderen en de bekendheid van de woning als plaats waar verdovende middelen kunnen worden verkregen, te doorbreken. Daarnaast biedt deze periode voor de eigenaar van de woning voldoende tijd om eigen maatregelen te nemen.

De overlast die veroorzaakt wordt door handel en het gebruik van verdovende middelen vormt volgens de gemeente een probleem. “Waar in of vanuit panden wordt gedeald en drugs gebruikt, vrezen omwonenden voor hun veiligheid. De gemeente Raalte is er alles aangelegen weer een aantrekkelijk woon- en vestigingsklimaat in deze buurt terug te brengen”, zegt de gemeente.

“Situaties zoals die zich in en rondom de Aar van der Werfhorstsingel 23 hebben gemanifesteerd, zijn een ernstige inbreuk op de openbare orde en veroorzaken een onveilige en onprettige leefomgeving waar omwonenden niet langer mee mogen worden geconfronteerd.”

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...