PvdA kaart klachten nieuwe dienstregeling bus aan

De PvdA-fractie in de Deventer gemeenteraad heeft de vele klachten over de nieuwe dienstregeling van de stadsbus aangekaart bij de gemeente. Er is veel kritiek over opgeheven lijnen, aangepaste busroutes en verdwenen bushaltes. PvdA-fractievoorzitter Rob de Geest heeft vragen gesteld aan het college van B&W, waarin hij vraagt hoe het college de vele klachten beoordeelt en of zij dit ook wil aankaarten bij Provincie Overijssel. De provincie is verantwoordelijkheid voor de dienstregeling van de bussen en ook voor de bezuinigingen op het OV in Deventer en andere delen van Overijssel.

De PvdA-fractie stelt vast dat de aanpassingen in de dienstregeling en de bushaltes veel mensen in wijken zoals Borgele en Platvoet heeft verrast. Zo zijn er bewoners geweest die in verzet kwamen tegen het schrappen van de bushalte nabij Thomas Wildey, hetgeen problemen oplevert voor veel oudere bewoners die verder moeten lopen. Daarnaast is er sprake van busroutes met een onhandige route richting Keizerslanden of de stad. In wijken als Borgele en Platvoet is er onvrede over het verdwijnen van een halte nabij Keizerslanden, waardoor o.a. oudere inwoners van deze wijken moeilijker bij het winkelcentrum Keizerslanden kunnen komen.

Een bewonerspetitie uit Borgele, die vraagt om deze veranderingen terug te draaien, werd recent al ruim 600 keer ondertekend. Ondertussen loopt er ook een bewonersactie vanuit de wijk Platvoet. Daarnaast gaf de vervoerder Keolis (voorheen Syntus), kort na de invoering van de nieuwe dienstregeling, aan niet geschrokken te zijn van de ontvangen klachten. Reizigersorganisatie ROCOV gaf recent wel aan ondertussen geschrokken te zijn over de impact van sommige veranderingen en de vele klachten.

PvdA-fractievoorzitter Rob de Geest: “Mensen moeten zeker kunnen zijn van goed openbaar vervoer in hun wijk. Zeker als ze er afhankelijk van zijn. De verschraling van het busvervoer in Deventer door de provincie Overijssel heeft niet alleen grote effecten op inwoners die er afhankelijk van zijn maar het draagt ook verder bij aan het steeds onaantrekkelijker worden van de lokale busverbindingen.”

De fractie wil o.a. van het college weten of ze bij de provincie aan de bel gaat trekken over de kritiek op de verschraling van het busvervoer in bepaalde delen van Deventer en wil ook weten wanneer de halte bij Thomas Wildey in ere hersteld wordt.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...