GroenLinks Olst-Wijhe gaat voor wethouderschap

GroenLinks Olst-Wijhe stelt uit haar fractie Miriam Zijp voor als kandidaat voor het wethouderschap van de portefeuilles Financiën, Sport en Cultuur. GroenLinks vindt dat de vacature die is ontstaan door het tussentijdse vertrek van Anton Bosch moet worden ingevuld door een opvolger met frisse ideeën over bestuurlijke vernieuwing. Ook probeert de partij hiermee recht te doen aan het maatschappelijke belang van meer diversiteit in het gemeentebestuur.

Kwaliteit, oprechtheid en durf

De gemeente heeft als een van haar belangrijkste doelen geformuleerd dat zij meer participatie wil met en van haar inwoners. Volgens GroenLinks is daarom een wethouder zoals Miriam Zijp nodig. Zij bezit niet alleen voldoende kwaliteit in het beheer van de diverse portefeuilles, maar is bovendien sterk gedreven om werk te maken van die participatie. In haar eigen woorden: “Ik wil als wethouder oprecht en gedurfd beleid voeren, dat is gericht op een intensieve en open verbinding met de inwoners en organisaties. De angst om fouten te maken en daarop afgerekend te worden staat vernieuwing en soms ook het contact met inwoners in de weg. Samen kunnen we dat doorbreken.”

Meer diversiteit in B en W

Met Miriam Zijp heeft de gemeente een uitgelezen kans om niet alleen een relatief jong (35 jaar) maar ook vrouwelijk lid in het College van B en W op te nemen. Iemand met een frisse en praktische blik. De diversiteit die de gemeente nastreeft, wordt zo ook in B en W gereflecteerd.

Zorgen dat er iets te kiezen valt

De voordracht van Miriam Zijp als kandidaat is een constructieve stap, gezet vanuit het vertrouwen in de positieve kracht en meerwaarde van het raadsakkoord. Alle zes fracties staan open voor de voordracht door GroenLinks.

Volgens GroenLinks zijn beide kandidaten geschikt voor de functie, maar verschillen zij wel in achtergrond, visie en werkwijze. Het is aan elk individueel raadslid om daarover een eigen voorkeur aan te geven tijdens de stemming over het wethouderschap op 3 februari. Er valt dan in ieder geval wat te kiezen, hetgeen het democratische proces ten goede komt.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...