De bestuursrechter in Zwolle neemt maandag een besluit over sluiting van ramen op de Bokkingshang.

Deventer – Ramen Bokkingshang nog open

Een groot gedeelte van de ramen op de Bokkingshang mag nog open blijven. In ieder geval dit weekend nog. De bestuursrechter in Zwolle doet maandag uitspraak of de exploitant zijn ramen wel of niet moet sluiten. Vijftig prostituees, die volgende week zomaar ineens geen prostituee meer kunnen zijn, volgden vrijdag aandachtig de zaak bij de bestuursrechter in Zwolle.

De gemeente Deventer wilde dat de exploitant zijn 34 ramen in de Bokkingshang vorige week maandag al zou sluiten. Zijn aanvraag voor een nieuwe vergunning wordt niet in behandeling genomen omdat hij gegevens over de financiële bedrijfsvoering niet heeft overgelegd. De man heeft de boel echter verkocht en wil dat zijn opvolgers de kans krijgen het grootste deel van de rosse buurt voort te zetten. Het werk van 75 vrouwen staat op het spel, zo verklaarde zijn verdediging.

Inmiddels is er iemand gevonden die de bedrijven wil overnemen. De gemeente gaf aan dat het zeker maanden duurt voor de nieuwe exploitant eventueel groen licht krijgt. Het staat zeker niet vast dat de vergunning er komt. De eerste aanvraag was in elk geval onvoldoende voor een goede beoordeling. Het bibob-onderzoek naar de achtergronden van de nieuwe ondernemer is daarom nog niet begonnen en vergt tijd. In deze aanvraag ontbraken opnieuw de betwiste boekhouding over de huidige seksinrichtingen.

Over Salland TV

x

Check Also

Brouwers: “Niemand had het onterecht gevonden als wij van PSV hadden gewonnen”

Go Ahead Eagles had PSV lange tijd in de houdgreep, maar liet ...