Voedselbank Raalte krijgt 25.000 euro van Oranje Fonds en Noaberschapsfonds

De jonge Voedselbank Raalte en omstreken krijgt van het Oranje Fonds een bijdrage van maximaal 20.000 euro.  Daarnaast is  er een bedrag van 5.000 euro beschikbaar uit het ‘Noaberschapsfonds’. Dit fonds is door de provincie Overijssel aan het Oranje Fonds geschonken voor initiatieven in deze provincie die het noaberschap ondersteunen. De Voedselbank Raalte begon in februari met de verstrekking van bijna 100 voedselpakketten aan zorgvuldig gescreende Sallandse cliënten die deze steun hard nodig hebben. Voorzitter Frans Rouwenhoff is erg blij met de forse financiële bijdrage; “We gebruiken het geld onder andere voor de financiering van de nog aan te schaffen koel- en vriesopslag, de reeds aangeschafte koel- en vrieswagen en voor andere noodzakelijke investeringen.”

Het Oranje Fonds  steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 28,7 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederland. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje fonds. Sinds begin deze maand worden er elke vrijdagmiddag bijna 100 pakketten met elk een flink scala aan levensmiddelen  verstrekt aan Sallandse cliënten. Dat gebeurt vanuit het onderkomen in bedrijvencentrum/kantorengebouw de Boei 10 aan de Boeierstraat 10F in Raalte. Voor die tijd gebeurde dat tweewekelijks vanuit de Voedselbank Deventer. Het bestuur van de jonge Voedselbank Raalte koos echter na de eerste keer voor een wekelijkse verstrekking.

“Afhankelijk van wat we krijgen aangeleverd, kunnen we dan meer versere producten aanbieden. Wel kan het pakket hierdoor iets kleiner van omvang zijn. We verwachten dat we hierdoor op jaarbasis gerekend toch meer producten kunnen aanbieden,” zo  legde voorzitter Rouwenhoff uit. Het  initiatief voor de nieuwe Voedselbank werd amper een half jaar geleden door een kleine groep gedreven Raaltenaren genomen. Dankzij veel inzet en inmiddels tientallen vrijwilligers is de startfase organisatorisch gezien goed verlopen.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...