Gemeentehuis Raalte wordt na verbouwing deels verhuurd

Het gemeentehuis van Raalte wordt na een verbouwing, die 3,7 miljoen euro kost, deels verhuurd. Dat heeft de Raalter gemeenteraad donderdagavond besloten. Het gebouw aan de Zwolsestraat moet duurzamer worden, wordt geschikt gemaakt voor flexwerken en videovergaderingen. Ook worden ruimten als de gemeenteraadszaal, trouwzaal en de kelder zo ingericht dat ze voor meer verschillende bijeenkomsten kunnen worden gebruikt.

GESCHREVEN DOOR Ties van der Heide

Lees ook: Gemeentehuis Raalte wordt flink verbouwd: dit zijn de plannen

Omdat de gemeente er rekening mee houdt dat er na de coronacrisis ook nog goeddeels vanuit huis gewerkt wordt door de ambtenaren, komt een deel van het gemeentehuis na de verbouwing leeg te staan. Het plan om dat te verhuren, is na twijfels in de gemeenteraad, toch goedgekeurd.

Vorige week nog twijfels, nu is een meerderheid voor

Vorige week uitten gemeenteraadsleden nog sterke twijfels over het plan voor verhuur. Maar toen het college van burgemeester en wethouders een geheime lijst met potentiële huurders aan de gemeenteraad stuurde, werd de twijfel bij de meeste raadsleden weggenomen.

Lees ook: Gemeenteraadsleden twijfelden over de verhuur

Welke huurders mogelijk hun intrek in het gemeentehuis nemen, wil de gemeente nog niet met de buitenwereld delen. Wel zinspeelde burgemeester Dadema een week geleden op huurders van de bovenverdieping van het Kulturhus in het centrum van Raalte.

×
IMPRESSIE VAN HET NIEUWE UITERLIJK VAN HET GEMEENTEHUIS (FOTO: GEMEENTE RAALTE)

Die verdieping wordt in de nabije toekomst verbouwd. Nu zitten er nog veel maatschappelijke en welzijnsorganisaties, straks worden er appartementen in gebouwd. Mogelijk lopen er gesprekken met die partijen om te onderzoeken of zij intrek in het gemeentehuis kunnen nemen. De bibliotheek in Raalte geeft aan RTV Oost te kennen dat er bij hen geen verhuisplannen bestaan.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...