Go Ahead Eagles ook uit succesvol

Go Ahead Eagles behaalde zaterdagavond zijn eerste uitoverwinning. In Waalwijk werd met 0-1 gewonnen van RKC. De IJslander Willum Willumsson tekende aan voor de enige treffer.

Tegen de verhouding in, scoorde Willumsson voor de Deventerclub tegen RKC wat de terugkeer van Etiënne Vaassen vierde. Zijn club had veruit het meeste balbezit in het eerste half uur en creëerde ook enkele goede mogelijkheden. Doelman De Lange werd tweemaal gepasseerd, echter kreeg hij de hulp van het aluminium.

Bobby Adekanye (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Architect Rommens briljant
Ondanks het overwicht van de thuisclub, kwam de rood-gele formatie af en toe gevaarlijk op de Waalwijkse helft. Na een half uur spelen eindelijk een vertrouwde snelle aanval van Go Ahead Eagles, eigenlijk de eerste goed uitvoering van de avond. Het begon bij aanvoerder Bas Kuipers waarna architect Philippe Rommens briljant Willum Willumsson wegstak die RKC-verdediger Gaari te slim af was en droog de 0-1 binnenschoot.

Willum Willumssonen, Philippe Rommens enVictor Edvardsen. (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Gedisciplineerde tweede helft
In het tweede deel bleef het team van René Hake gedisciplineerd spelen, waardoor RKC geen kansen wist te forceren. Het gevaar wat volgde kwam vanuit de Waalwijkse tweede lijn, de Deventerformatie bleef betrekkelijk eenvoudig overeind. Geen kansen weggeven, maar ook weinig zelf creëren. Dat was achteraf een discussiepunt, maar de eerste uitwinst is uiteindelijk wel een feit waarmee de Deventer-club trots op de vijfde plek staat in de eredivisie.

De fans van Go Ahead Eagles during (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Samenvatting en interviews
Onderstaand de samenvatting van RKC – Go Ahead Eagles vanuit het sportprogramma Salland Sport dat iedere wedstrijd van Go Ahead Eagles live ‘verslaat’. Ook kun je de interviews met René Hake en Joris Kramer terugluisteren.

Samenvatting #rkcgae vanuit Salland Sport
Interview René Hake na #rkcgae
Interview Joris Kramer na #rkcgae

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...