Twee fietsers geschept in de ochtendspits

Op twee plekken in de gemeente Deventer vonden vanochtend ongevallen plaats waarbij een fietser betrokken was. In Bathmen werd een fietser geschept door een onoplettende automobilist. Op de Kapjeswelle hetzelfde, echter moet onderzoek uitwijzen wie het rode verkeerlicht daar heeft genegeerd.

In de binnenstad van Deventer zijn enkele omleidingen. Eén ervan is vanwege de afsluiting van het Noorderplein tot het einde van dit kalenderjaar. Fietsers worden dan genoodzaakt andere routes te kiezen. Iedere ochtend blijkt de Kapjeswelle dan overvol te zijn, samen met het drukke autoverkeer langs de IJssel. Ondanks de aanwezige verkeerslichten daar kwam een auto toch in botsing met een fietser vanochtend. De gewonde fietser werd meegenomen voor onderzoek door het ambulancepersoneel. Er ontstond een fikse opstopping voor het doorgaande verkeer.

Voldoet niet aan de richtlijnen
In Bathmen werd een fietser geschept door een automobilist. De ongelukkige fietser moest met verwondingen naar het ziekenhuis worden vervoerd. Het ongeval vond plaats ter hoogte van het kruispunt Holterweg met de Splitdijk. Een 13-jarige jongeman fietste vanuit Bathmen en werd door een automobilist geschept. Vorige week was het ook al raak op hetzelfde punt waar dikwijls een onoverzichtelijke situatie ontstaat, waar met name de fietsers regelmatig de dupe zijn. De provincie Overijssel heeft in een eerder stadium al aangegeven dat de oversteek ook niet aan de richtlijnen voldoet, maar wanneer er een oplossing gaat komen is nog onbekend.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Heeft u binnenkort een gezellig dagje weg gepland?

Ga met het openbaar vervoer! Een leuk dagje uit met uw kleinkinderen ...