In de Grote Overstraat in Deventer is rond 06.30 uur vrijdagmorgen een grote brand uitgebroken. De brand is inmiddels onder controle, het sein brand-meester is om 09.30 gegeven.

Grote brand in Grote Overstraat in Deventer

Een pand aan de Grote Overstraat waar op de benedenverdieping de Shoarmazaak Oriental is gevestigd stond in brand. Het betrof een grote uitslaande brand. Boven het pand bevonden zich ook woningen. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, woningen in de omgeving zijn ontruimd. Ongeveer 25 mensen zijn door de brand hun woning kwijt. Een grote mensen die uit voorzorg moesten worden geevacueerd kunnen als alles weer veilig is terug naar hun woningen.

Bewoners van omliggende panden worden opgevangen in café Hans en Grietje op de Brink en bij de gemeente. Alle beschikbare hoogwerkers van de hulpdiensten in de Stedendriehoek zijn ingezet bij de brand. De brand brak rond 06.15 uit. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Het publiek wordt op grote afstand gehouden. Er zijn twee peletons brandweer ingezet, acht auto’s, twee hoogwerkers en ongeveer 70 brandweerlieden. 

Theo Urbach via Twitter.

Twitter Jan Jaap Kolkman:

Twitter Enno de Wit

Foto Geerars.nl


Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...