Uitvoering Bach Cantate Koor Salland in NH Kerk

De zangers van het Bach Cantate Koor zijn maar wat blij dat de Cantate uitvoeringen weer zijn opgestart. Volgens het tourschema staat zondagavond 10 april de Cantatedienst in de Nicolaas Kerk in Heino op het programma. De dienst start om 19.00 uur en voorganger is ds. Hans van Solkema. Het BCKS staat onder leiding van dirigent Leendert Runia en werkt samen met ensembles en solisten die per uitvoering worden samengesteld. Zondag kunnen mensen luisteren naar Meike Wijma (sopraan), Marijke Beute (alt), Pieter Jaap Idema (tenor) en Michiel Nonhebel (bas).

Over BCKS
Het Bach Cantate Koor Salland (BCKS) is een projectkoor dat in 2017 is gestart met het uitvoeren van cantates van Johann Sebastian Bach binnen de uitvoeringspraktijk die Bach zelf consequent tijdens zijn leven aanhield: binnen het kader van de eredienst. Het BCKS wordt drie maal per jaar samengesteld uit gevorderde amateurzangers die zich aangetrokken voelen tot het zingen van de werken van Bach. Het BCKS heeft in zijn vijfjarig bestaan tot nu toe cantatevieringen verzorgd in o.a. Ommen, Ruinerwold, Heino en Zuidwolde (Dr.). Bach cantate uitvoeringen voor 2022 en 2023 staan o.a. gepland in Hellendoorn, Heino, Zuidwolde (Dr.) en Ommen, Dedemsvaart en Zuidwolde (Dr.)

Terug naar de tijd van Bach
Door het zingen van Bach cantates in hun oorspronkelijke setting wil het koor de bezoekers meenemen en terugbrengen naar de tijd van Bach en zo belangstelling te genereren voor zijn muziek en die naar het heden te transformeren. “Door de kleinschaligheid en de setting trekken we een publiek dat maar zelden naar grote concertzalen gaat en zo zorgen we tevens voor een culturele verrijking van deze groep. Dat dit werkt, blijkt uit de grote belangstelling voor de uitvoeringen, met name van jongere bezoekers”, vertelt bestuurslid en mede-oprichter Henk Wiggers. Zondag in de NH Kerk staat Cantate WBV106 “Gottes zeit ist die allerbeste Zeit” op het programma met slotkoraal “Jesus bleibet meine Freude”. Iedereen is van harte welkom. Entree is gratis. Wel wordt er gecollecteerd.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...