Lisanne Spanbroek voorgedragen als lijstduwer voor de CDA Tweede Kamer lijst

De 33-jarige Lisanne Spanbroek uit Olst – Wijhe is voor een tweede maal voorgedragen als lijstduwer op de staartlijst voor het CDA in Overijssel. Eerder stond de ondernemer al op positie 47 bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017.

“Zowel als ondernemer en als politica heb ik mij altijd ingezet om anderen erbij te betrekken, nuchter te blijven en daadwerkelijk zaken op te pakken. Niet blijven klagen aan de zijlijn maar samen kijken naar wat wel kan en dan doorpakken. Het is voor mij een hele eer om voor een tweede maal als lijstduwer voorgedragen te worden. Ik was, ben en blijf mij inzetten als de verbinder tussen de regio, landelijk en Europa” aldus Spanbroek. Voor het CDA staan momenteel Pieter Omtzigt (Enschede, plek 2) en Hilde Palland (Kampen, plek 12) in de top 30 van de concept CDA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer verkiezingen in 2021.

Spanbroek is geen onbekende in de lokale, regionale en landelijke politiek. Eerder zat zij in de gemeenteraad van Olst-Wijhe, het Dagelijks Bestuur van het CDA Overijssel, het bestuur van CDAVrouwen Overijssel en was ze voorzitter van het CDJA Overijssel en CDA De Dertigers Overijssel. Landelijk was zij o.a. CDJA Dagelijks Bestuurslid Ledenwerving & Ledenbinding en vicevoorzitter van de CDA Dertigers. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 gaf ze trainingen aan nieuwe raadsleden, hield ze als campagneanalist het blog #OlstWijheKiest bij en was ze politiek duider tijdens de uitslagenavond op RTV Oost.

De Overijsselse lijst wordt definitief tijdens de algemene vergadering van CDA Overijssel op 19 november. De landelijke lijst wordt op 12 december tijdens het CDA-congres vastgesteld. Lijstduwers versterken de regionale herkenbaarheid of kiezersgroep van de lijst en zijn overtuigend in het uitdragen van het CDA-gedachtengoed. Zij zullen actief deelnemen aan de verkiezingsperiode in Overijssel en hebben (vooralsnog) zelf geen ambities om zitting te nemen in de Kamer. De staartlijst is het onderdeel van de kandidatenlijst dat in iedere kieskring anders mag worden ingevuld. Ook Jan Nabers (53 jaar uit Zwolle) en Margreet Bosma (54 jaar uit Zwartewaterland) zijn uit onze regio voorgedragen voor de staartlijst.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...