Uit correspondentie van 25 september 2013, aan wethouder Hartogh Heys (D66) blijkt dat een projectontwikkelaar 27 juni 2013 bij de gemeente aangaf geïnteresseerd te zijn in de aankoop van “De Scheg”.


Gemeente kon De Scheg verkopen

Deze ontwikkelaar kreeg 22 augustus 2013 bij een opvolgende bespreking van een ambtenaar van de gemeente te horen dat de verkoop van “De Scheg” geen optie was. Deze ontwikkelaar wil nu iets met de vrije gronden van de Holterweg en heeft een al bod van 2,6 miljoen gedaan op deze gronden die nog braak liggen naast de Scheg. Daar is op dit moment een moestuin gesitueerd. De gemeente heeft meerdere gesprekken met de ontwikkelaar gevoerd.

De verkoop van De Scheg had mogelijk van een gunstige invloed op de huidige financiele positie van de gemeente kunnen hebben. Deze kwestie roept schriftelijke vragen op voor het college van de fractie van Deventer Belang. Vorig jaar, 11 december 2013, verscheen deze raadsmededeling, daarin staat onder andere dat de gemeente De Scheg de komende 10 jaar kortlopende leningen wil gaan verstrekken om de liquiditeitspositie aan te kunnen vullen.

Over Salland TV

x

Check Also

In Memoriam: Maarten Bervoets