Burgemeesters, wethouders en ambtenaren in de Groningse gemeente Haren hoefden jarenlang hun parkeerboetes niet te betalen, zo staat zaterdag te lezen in de Volkskrant.

Gemeente Haren neemt het niet zo nauw

Tientallen bonnen zijn verscheurd. Wethouder Gerben Pek (D66) heeft een einde gemaakt aan de praktijk. Of de boetes worden teruggevorderd, weet hij nog niet. Volgens burgemeester Fennema (CDA) is het in 2000 en 2011 maximaal vier keer per jaar een parkeerboete vernietigd. Wethouder Pek vermoedt een integriteitprobleem bij de gemeente en wil daar onderzoek naar laten doen. Ook de burgemeester erkent dat het vernietigen van de bonnen onjuist was.

Gezagsdragers moeten bestuurlijke integriteit hoog in het vaandel hebben staan, en deze integriteit is nu geschonden, vindt Fennema. In 2000 werd betaald parkeren ingevoerd in Haren. Het werd een gebruik bonnen van bestuurders te vernietigen, omdat het voor hen onnodig omslachtig zou zijn een formeel bezwaarschrift tegen de boete in te dienen, zoals andere burgers wel moeten doen als zij de bon onterecht vinden.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...