Gein GHala Bal carnavalsvereniging Stöppelkaters Raalte

GeinGalaBal: Theater met toekomst!

Raalte – De traditionele zittingsavond van carnavalsvereniging ‘De Stöppelkaters’ is klaar voor de toekomst. Het is een mooie mix van ervaring en jeugdig elan. Het GeinGalaBal is nog steeds de bakermat voor nieuw talent. Artiesten laten zien dat theater in een nieuw jasje tijdloos is.

Schuddebuiken.

We denken nog met regelmaat terug aan vroegere tijden, waar de bezoekers schuddebuikend lachten tijdens de optredens van Mans van de Kloete, De Hapi’s, Lös Herkwerk, Political Joe, Herman Tutert enz. enz. Maar sinds 2009 hebben we een ‘eigen’ stijgende ster in ons midden die straks, wat zeg ik, nu al in dit illustere rijtje thuishoort.

De traditionele buut is nog steeds het hart van het GGB-programma. Raalter trots, Gerard van der Weegh, alias ‘Gait Vedan’ brengt weer gortdroge humor in Sallands dialect. In één zin presteert hij het om 3 kwinkslagen te maken. In welke gedaante hij straks op de proppen komt…? Ieder jaar een andere personage. Kom kijken zou ik zeggen…!

Dans op grote hoogte.

Prins Laurens de 1e en zijn gevolg zullen zich de ogen uitkijken, want onze danseressen, van jong tot oud, gooien letterlijk hun beste beentje de lucht in. Op het podium zullen wervelende dansen te zien zijn van de Hofdames, de Fire Cats en de Dansmariekes van de Krielen. Ze laten zien waarom zij op grote dansfestivals mooie prijzen in de wacht slepen. Onze vereniging is maar wat trots op de dansende sterren.

Ook conferencier Jeroen Smits maakt zijn opwachting. Destijds won hij het tv-programma ‘Moppentoppers’ van Ron Brandsteder. Tijdens de prijsuitreiking voorspelde André van Duin hem een bijzondere toekomst en voorspelde dat het grote publiek nog veel van hem zou gaan genieten. Fijn dat de programmacommissie er in geslaagd is om deze kanjer in Raalte op de planken te brengen. Een vakman die niet op zijn mondje gevallen is en de moppen, grappen en grollen soepel de theaterzaal in rolt.

De Raad van Elf wordt onderhand ook al een vaste en graag geziene gast op het podium. Met jeugdig elan bewegen ze over het podium en creëren een sfeertje dat aanslaat. Zij krijgen het publiek snel op hun hand en de stemming is uitbundig.

De hoogheden: prins Gijs de 1e van de Krielen, prins Fabian de 1e van de Stöppelducks en prins Laurens de 1e van de Stöppelkaters staat dus heel wat te wachten.

ONDERSCHEIDINGEN:

De Zeldzame Kater van het jaar wordt die avond uitgereikt. De Zeldzame Kater is inmiddels bekend gemaakt en toegekend aan de organisatie van de Dorpsquiz Raalte.

Wees erbij!

Het GeinGalaBal wordt gehouden op zaterdag 8 februari 2020. De zaal is om 20.30 open, terwijl het programma klokslag 21.11 begint. Zeker na het succes van vorig jaar verwachten we opnieuw ‘een uitverkocht huis’. Dus liefhebbers voor het GGB, die er persé bij willen zijn, die kunnen het beste de kaarten in de voorverkoop.

De voorverkoop is inmiddels gestart bij Schulten VOF in de Herenstraat. Zolang de voorraad strekt kunt u ook op 8 februari a.s. entreekaarten kopen aan de kassa. Kosten € 11,00 pp.

Graag zien we u op het GeinGalaBal 2020, in Den Vergulden Kater (De Leeren Lampe).


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...