UITVOERINGENSHOWKORPS AMICITIA VOL VARIATIE

Showkorps Amicitia Boerhaar heeft zich afgelopen weekend weer gepresenteerd in haar jaarlijkse uitvoeringen. Met 2 keer een uitverkochte zaal is dit een geweldig vervolg na het 100 jarig jubileum wat vorig jaar gevierd is. Met variatie in muziekstijlen en dans heeft het showkorps laten zien muzikaal de juiste weg in te zijn geslagen onder leiding van de nieuwe dirigent Jasper Tuik.

Na het openingsnummer This Is Me door het gehele showkorps werden tijdens het openingswoord de jubilarissen gehuldigd: Maud Hutten, Fabiënne Schotman en Carlijn Bonenberg zijn 7 ½ jaar lid. Jolien en Yvet Koekoek zijn 10 jaar majorette. Alwin van Milgen en Daphne Kok zijn 12 ½ jaar lid. Broers Marcel, Jos en René Koekoek zijn 40 jaar lid en Wim Koekoek is zelfs al 65 jaar lid van het showkorps. In de wervelende show kwamen diverse muziekstijlen voorbij met als hoogtepunt een optreden door de slagwerkgroep. Deze jonge groep technische slagwerkers heeft meerdere muziekstukken opgevoerd met moeilijke ritmes. Groove It, een 3-delig slagwerknummer, werd door de slagwerkgroep – verkleed als hippies – opgevoerd met komische uitleg van de instructeur Michel Schreuder. In het derde deel volgde een interactieve samenwerking met het publiek, zij kregen instrumenten aangereikt en deden uitbundig mee met de slagwerkgroep.

Ook de Minirettes hebben de harten van het publiek gestolen. Tijdens het nummer Mama Mia werd in passende ABBA kleding een mooie dans opgevoerd in discolicht eindigend in een handstand. Op het nummer Lights werd een mooie dans opgevoerd met verlichte batons. Het orkest heeft laten zien vele muziekstijlen te beheersen, van echte fanfare- tot popmuziek werden de nummers in de juiste stijl uitgevoerd, waarbij er in het publiek zelfs mensen tot huilen werd geroerd tijdens De Bestemming van Marco Borsato.

Onder leiding van instructrice Cindy Holterman hebben ook de Majorettes laten zien veel twirl techniek te beheersen, net als de minirettes brachten zij vele strak uitgevoerde dansjes. Tijdens Woke up late werden de vele moeilijke danspasjes en bewegingen aangevuld door majorettes die met twirlden met in beide handen een baton.

Showkorps Amicitia gelooft in haar eigen toekomst en daarom werd de uitvoering door het gehele showkorps afgesloten met Don’t Stop Believing.

Tijdens het slotwoord deed de voorzitter een oproep aan het publiek: na de uitvoering kan er weer gestart worden met nieuwe opleidingen en de kinderen werden hiervoor uitgenodigd. Een ieder, jong of oud, met muzikale belangstelling is welkom. Amicitia nodigt belangstellenden uit om vrijblijvend te komen kijken of informatie op te vragen.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort

Er rijden deze maandag geen treinen op het traject tussen Apeldoorn en ...