DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders waarschuwt voor de plannen van de SP, de partij die in de laatste peiling van Maurice de Hond de grootste partij is.


Geert Wilders waarschuwt voor de SP

Met de SP aan de macht zou Nederland volgens Wilders ”onveiliger, Europeser en duurder” worden en neemt de immigratie toe.”De SP heeft de wind mee”, aldus Wilders dinsdag bij RTL Z. ”Dat gun ik ze van harte. Maar als je naar de inhoud kijkt hou ik mijn hart vast dat ze het ooit in Nederland voor het zeggen krijgen.”

Volgens de PVV-leider is het roepen in de oppositie makkelijker dan verantwoordelijkheid dragen. ”Meebesturen doet pijn. Wij hebben pijnlijke ombuigingen moeten accepteren.” Over nieuwe miljardenbezuinigingen komen volgens Wilders dit voorjaar harde onderhandelingen met VVD en CDA. Juist om te voorkomen dat de SP en de PvdA aan de macht komen, wil Wilders de gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV het liefst overeind houden, maar ”niet tegen elke prijs”. Hij schat de kans 50 procent dat de gedoogcoalitie de nieuwe bezuinigingsronde overleeft.

Wilders zet in het gesprek daarnaast  vraagtekens bij uitspraken van koningin Beatrix over de positie van vrouwen in Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. ”Ik denk dat het allemaal toch een stuk genuanceerder ligt. Maar goed, ook de de majesteit heeft vrijheid van meningsuiting, net zoals ik dat heb”, zei Wilders dinsdag bij RTL Z.Volgens hem valt het helemaal niet mee met de behandeling van vrouwen in Arabische landen.

Ze worden er nog steeds ”stevig onderdrukt”. Ook is de sharia (islamitische wetgeving) daar een belangrijke wet en getuigenissen van vrouwen zijn in het openbare leven de helft waard van die van mannen, aldus Wilders.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...