Fooddock gaat stoppen: geniet nog deze zomer van de eerste foodhal van Oost-Nederland

Eigenaren en deelnemers van Fooddock hebben besloten om na ruim vier jaar het huurcontract niet te verlengen. “Onze bezoekersaantallen stonden het laatste jaar al behoorlijk onder druk en de gevolgen van het Coronavirus helpen ons dan niet echt…”, aldus mede-initiatiefnemer Frank Hulscher.

‘We gaan er echter nog een fantastische zomer van maken. De foodtruck van El Popo op ons uitgebreide terras zorgt nu al voor Berlijnse sferen. En binnenkort starten we in samenwerking met het Deventer Stadsfestival een sfeervolle pop-up beachclub (www.club-tropicana.nl)’.

Het is nog onduidelijk per wanneer de sluiting precies plaats gaat vinden. Er is bijvoorbeeld interesse om een nieuw horecaconcept te starten. ‘We willen heel graag tot einde huurcontract in september doorgaan, maar de huidige tijden zijn erg onzeker. Veel horecaondernemers hebben het moeilijk en een foodhal met meerdere keukens maakt dat extra zwaar. We proberen dat op te lossen
met minder keukens dan gebruikelijk.’

Fooddock is een unieke plek in het Havenkwartier van Deventer. Fooddock startte bijna vijf geleden als de eerste foodhal buiten de randstad. In de industriële silo vind je allerlei foodstands met elk hun eigen specialiteit. Het innovatieve idee van een aantal Deventer ondernemers kreeg lokaal en landelijk veel waardering. Fooddock heeft het podium kunnen bieden aan vele keukens en meer dan 150 food en drank gerelateerde evenementen.

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...