Verbod trekkerprotesten in de regio IJsselland

In de regio IJsselland is het sinds 18.00 uur verboden om met landbouwvoertuigen te demonstreren. Het verbod geldt in eerste instantie voor een week. Dat heeft de burgemeester van Zwolle en het hoofd van de veiligheidsregio, Peter Snijders, gezegd.

Aanleiding voor het verbod is de reeks boerenprotesten die vandaag in de regio Zwolle werden gehouden. Een groep boeren had zich in de ochtend bij een distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle verzameld en de ingang geblokkeerd.

Burgemeester Snijders eiste dat ze om 13.30 uur zouden vertrekken bij het centrum. Volgens hem belemmerden de betogers een “vitale maatschappelijke functie in de regio” en was de verkeersveiligheid in het geding.

Bevoorrading
Door het protest konden vrachtwagens het terrein niet meer op en af. Albert Heijn verwacht dat de winkels voor vandaag genoeg voorraad hebben. “Morgen is er mogelijk wel wat effect zichtbaar.” Volgens een woordvoerder van het bedrijf stokte door het protest de bevoorrading van zo’n 230 winkels.

De betogers keren zich tegen een plan van minister Schouten van Landbouw. Zij wil dat boeren voer met minder eiwit geven aan hun koeien om de stikstofuitstoot te temperen. De protesterende boeren vinden het plan van Schouten slecht voor de gezondheid van de dieren en willen ervan af. Ook willen ze meer geld voor hun producten, omdat ze extra kosten moeten maken om te voldoen aan de stikstofeisen.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...