"De Europese leiders moeten zich klaarmaken voor het uiteenvallen van de eurozone", zegt Erkki Tuomioja, de minister van Buitenlandse Zaken van Finland.


Finland maakt zich klaar voor einde euro

In de Daily Telegraph meldt Tuomioja dat beleidsmakers in Finland zijn voorbereid op het uiteenvallen van de euroozone en het einde van de euro en hiervoor een operationeel plan klaar hebben liggen. De Finse regering voelt de hete adem in de nek van eurosceptische partijen als de Ware Finnen.

Volgens de leider van de partij, Timo Soini, is het uiteenvallen van de eurzone onvermijdelijk. “Er zijn geen duidelijke regels over hoe je de eurozone verlaat, maar het is een kwestie van tijd. Of het zuiden of het noorden zal op een gegeven moment opstappen omdat het keurslijf van de euro voor miljoenen mensen voor ellende zorgt en de toekomst van Europa vernietigt.”

“Het is een catastrofe. De manier waarop het nu gaat zorgt ervoor dat we straks door al het geld heen zijn. Maar niemand in Europa wil de eerste zijn om de eurozone te verlaten en zodoende alle schuld te krijgen’, zegt Soini. Minister Alexander Stubb (Europese zaken en buitenlandse handel) laat aan persbureau Reuters weten dat de visie van zijn collega niet het officiële standpunt van de Finse regering weergeeft. Hij benadrukt dat zijn land voor de volle 100 procent achter de euro staat.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...