Ervaren Thomas Walder stopt als wethouder van Deventer: “Ik wil voorkomen dat de kwaliteit van mijn werk hieronder gaat lijden, dit vak kun je niet op halve kracht doen.”

Thomas Walder stopt als wethouder van de gemeente Deventer. De reden voor zijn besluit om de stoppen, na bijna zes jaar trouwe dienst in Deventer, is de impact die 10 jaar wethouderschap op zijn privéleven heeft.

Voordat Walder in 2018 wethouder werd in Deventer, was hij van 2014 – 2018 wethouder in de gemeente Hellendoorn. Walder heeft in Deventer economie, milieu en duurzaamheid in portefeuille.

Prachtig vak
Het wethouderschap is volgens de 39-jarige Walder een prachtig vak: “Het is een ambt met veel voordelen, waarin je bijzondere momenten meemaakt. En ik heb het altijd met aandacht, passie en energie gedaan.”

Keuzes
Het is ook een zwaar vak: “Ik wil me altijd voor de volle 100% kunnen geven, maar ik merk dat het na bijna 10 jaar niet meer goed is voor mij en mijn gezin. Bovendien wil ik voorkomen dat de kwaliteit van mijn werk hieronder gaat lijden. En dit vak kun je niet op halve kracht doen, vandaar mijn besluit.’

Weloverwogen
Walder heeft dit besluit niet zomaar genomen: “Ik heb er een aantal maanden heel goed over nagedacht, veel over gesproken met mijn gezin, vrienden en collega’s. En langzaam maar zeker kwam ik voor mezelf tot deze conclusie.” Vervolgens heeft Walder gezocht naar het juiste moment om zijn besluit bekend te maken. “Dat is in mijn vak altijd lastig, maar dit leek mij een goed moment, omdat we in een aantal belangrijke dossiers een nieuwe fase in gaan en we ook net een goede begroting hebben goedgekeurd met elkaar.”

Reactie burgemeester
In een eerste reactie zegt Ron König: “Met bijna tien jaar wethouderschap heeft Thomas Walder in ons college de meeste vlieguren op zijn naam staan als wethouder. Thomas heeft zich altijd met veel energie en enthousiasme ingezet voor de economische ontwikkeling van Deventer. Ondernemers konden altijd op hem rekenen en in de Corona-periode heeft hij met veel creativiteit ondernemers ondersteund.

Het college verliest een ervaren en prettige collega
De Deventer burgervader vervolgt bevlogen: “Ron König A1-bedrijvenpark wordt een duurzaam en circulair bedrijvenpark, waarmee hij Deventer landelijk voorop laat lopen. Thomas heeft zich ook sterk gemaakt voor een zorgvuldig beleid rondom de energietransitie, hoe lastig dat dossier ook is. Het college verliest met hem een ervaren wethouder en een prettige collega. Maar het is goed dat hij na bijna 10 jaar wethouderschap kiest voor een betere balans in zijn privéleven.”

Eind december
Hoewel hij zijn vertrek nu bekend heeft gemaakt, wil Walder zijn partij D66 de tijd geven om een opvolger te selecteren. Walder verwacht dat hij in de kerstvakantie zijn portefeuille goed kan overdragen aan een opvolger. Rond de jaarwisseling zal Thomas Walder vertrekken.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...