Sallandse Wandelvierdaagse verlengd vanwege Corona

Het bestuur van de Sallandse Wandelvierdaagse heeft besloten haar populaire Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse te verlengen van 1 mei tot 1 augustus. Daar waar nog altijd overal in Nederland vierdaagsen worden afgelast heeft de Sallandse Wandelvierdaagse voor haar dertiende editie een bijzonder succesvol -geheel coronaproof- alternatief bedacht. En een vervolg is in de maak.

Door snel en effectief ingrijpen na de eerste coronapiek in het vorige jaar ontwikkelde de Sallandse Wandelvierdaagse in een mum van tijd een fraai alternatief voor haar deelnemers in 2020. In samenwerking met wandeluitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig werd er onder de titel Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse een wandelgids uit de grond gestampt met vier fraaie wandelingen rondom Raalte. Geen massaal gezellig wandelvertoon dit keer, maar de mogelijkheid om in vier zelfgekozen dagen acht stempels te vergaren en de bijgeleverde medaille te verzilveren. In plaats van op drukke kruispunten het verkeer te moeten regelen, trokken de vrijwilligers er afgelopen jaar regelmatig op uit om de ambachtelijk geproduceerde stempelkastjes coronavrij te houden en de stempelkussens te vervangen.

Derde druk
De organisatie dacht met een oplage van 1.500 gemakkelijk het jaar door te komen, maar inmiddels is er een derde druk verschenen en de looptijd wordt verlengd tot 1 augustus. ‘We willen het enthousiasme van de deelnemers in deze moeilijke tijd belonen’, aldus de tevreden voorzitter Jurgen Bruggeman. ‘Daarbij is het voor de algehele gezondheid zaak dat de mensen in beweging blijven en het wandelen van stempelkastje naar stempelkastje kan daar een steentje aan bijdragen! Deze alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse zet daarbij ook nog eens onze prachtige omgeving op de kaart. Er gaan al geruchten rond dat er deelnemers voor de tweede keer zijn begonnen omdat het landschap in het voorjaar toch weer heel anders oogt. Natuurlijk blijven we hopen op weer een échte vierdaagse in oktober, maar de alternatieve zou wel eens een blijvertje kunnen zijn’, voegt hij er energiek aan toe.

Proefwandelaars gezocht
Inmiddels is routemaker en geboren Sallander Maarten Metz al bezig met de alternatieve alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse; een vervolg op de huidige vier wandelingen dat op 1 augustus op de planken moet liggen. Voor de controle van deze wandelgids, die per startplaats twee rondjes van ongeveer 10 kilometer verbindt en dus straks acht rondjes zal bevatten is de organisatie nog op zoek naar proefwandelaars. Deze kunnen zich melden door een mail te sturen naar info@sw4d.nl. De laatste exemplaren van de huidige wandelgids zijn nog te bestellen bij de plaatselijke verkooppunten in Salland of via sw4d.nl.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...