Een bloemetje van Jezus

Door: Sonja Veneman

Met deze warmte boodschappen doen is op tijd vertrekken en niet moeilijk doen dus wat in de tassen past, moet voldoende zijn. De te warme bak op vier wielen laten we verstandig thuis, want de airco doet het pas, zodra we kilometers op pad zijn. Vertrekkend van het plein bij de supermarkt worden we verwelkomd door een schattig meisje van een jaar of 8 die me vraagt of ze me een bloemetje mag aanbieden. “Goh, ja, past dat nog in de fietstas? Ja, lief, stamel ik.

Het aardige meisje roept achterom. “Oh, vergeten, er moet ook nog een kaartje bij.
De groetjes van God en er staat op dat Jezus me liket. Fantastisch! De dag kan niet beter beginnen. Mijn twee dochters, waarvan er een van dezelfde leeftijd als dit lieve kind, kijken me meewarig aan. En roepen nog net niet keihard “Maar jij gelooft toch helemaal niet in God enzo?” Dat weten ze maar ze zeggen gelukkig niets en bloemen weigeren kan ik niet. En al helemaal niet van zo’n schat van een meid.

Ik vind het wel zo eerlijk om uit te leggen aan haar moeder dat ik geen gelovige ben.
De moeder hoopt dat ik met God in contact kom. Nou, dat was ik niet van plan want die zeg toch niets terug, wil ik bijdehant roepen maar ik blijf wijselijk stil. Dit gaat anders te lang duren. Ik houd het kort. “Laten we gewoon lief zijn voor elkaar. Mijn gedachten gaan inmiddels verder.. oorlog..Oekraïne..boerenprotesten..ellende.. eerlijk zullen we alles delen en wat van jou is, pak ik niet af. Oei, zijn dat niet een paar van die tien geboden? Ok dan nu echt stoppen. Ik ga wel tevreden met mijn bloemetje naar huis. Maar toch met een ietwat vreemd gevoel. Hebben ze me willen verleiden ofwel bekeren met dat bloemetje? Dat werkt helaas bij mij niet als het om religie gaat. Daarvoor heb ik teveel narigheid en onrecht gezien, allemaal veroorzaakt door religieuze ideeën, die de verkeerde kant op schieten of verkeerd worden uitgelegd want iedereen mag een mening hebben.. Maar die betere wereld begint bij jezelf en een bloemetje is en blijft een mooi gebaar. Laat dat het zijn. Amen to that.

Foto: Pexels. com auteursrechtenvrij

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Hoe is het nu met? Havana Bay, het enige Cubaanse restaurant in Deventer

Door Sonja Veneman Havana Bay, hét Cubaanse specialiteitenrestaurant in Deventer dat iedereen ...