Elke dag een extra dak met zonnepanelen in Olst-Wijhe

De gemeente Olst-Wijhe maakt werk van een duurzame toekomst met meer groene energie uit zon en wind. Een van de maatregelen is het plaatsen van zonnepanelen op daken. Dit najaar starten diverse acties om woningeigenaren en bedrijven te stimuleren om ook panelen te plaatsen. Met als doel: elke dag een zonnedak erbij in Olst-Wijhe.

“Onze ambitie voor 2030 is zo’n 13 GWh groene energie via zon-op-dak. Van die 13 GWh willen wij zo’n 10 GWh opwekken via zonnepanelen op bedrijfsdaken en zo’n 3 GWh via zonnepanelen op daken van particulieren. De totale opbrengst staat gelijk aan het elektriciteitsverbruik van maar liefst 3700 huishoudens,” aldus wethouder Marcel Blind. “Het gaat er uiteindelijk om dat zoveel mogelijk inwoners en bedrijven de keuze maken om te investeren in zon-op-dak. Om dat te stimuleren hebben we een mooi pakket aan maatregelen, waaronder een inkoopactie voor onze inwoners.”

Acties

Op basis van een onderzoek naar de mogelijkheden van zon-op-dak heeft de gemeente een Actieplan Zon-Op-Dak gemaakt. Zo komt er onder meer een informatiemarkt en start dit najaar een collectieve inkoopactie voor woningeigenaren. Alle woningeigenaren krijgen hiervoor te zijner tijd een uitnodiging. Ook kunnen particulieren de energievakmannen Salland inschakelen voor een woningcheck om na te gaan of de woning verduurzaamd kan worden en de gas- en elektrakosten omlaag kunnen.

Daarnaast benadert de gemeente bedrijven of ze belangstelling hebben voor zon-op-bedrijfsdak en om hen in contact te brengen met het Versnellingsteam Zon van de provincie Overijssel. Dit team helpt bedrijven onder meer met het aanvragen van subsidies voor zonnepanelen en het zoeken naar slimme oplossingen bij netcongestie.

Meer informatie over zon-op-dak is te vinden op Duurzaam Bouwloket | Olst-Wijhe. Informatie over de acties volgt dit najaar.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Gemeente Olst-Wijhe ziet kansen voor woningsplitsing

Olst-Wijhe kijkt voortdurend naar mogelijkheden om meer woningen te realiseren. Vooral de ...