Digitale bingo bij Happen en Snappen groot succes

Meer dan 200 ouderen hebben gezellige en leerzame middag dankzij Bibliotheek Salland

Met de gezellige middag ‘Happen en Snappen’ voor ouderen bracht Bibliotheek Salland in zes buurtdorpen gezelligheid en een laagdrempelige kennismaking met de digitale wereld. In acht buurthuizen in en om Raalte speelde de Bibliotheek de afgelopen maanden met meer dan 200 ouderen een speciale digitale bingo. Deze bingo bevatte niet alleen cijfers, maar ook digitale symbolen waarover de deelnemers in gesprek gingen. In hun eigen vertrouwde omgeving maakten de bezoekers kennis met het aanbod op het gebied van digitale vaardigheden van de Bibliotheek. 

Na afloop van de bingo was er een hapje en een drankje en konden de deelnemers kiezen tussen een ouderwets bordspel of een speciale tablettafel. Vaak kozen ze voor de tablettafel. De vrijwilligers van het Digitaal Café, de wekelijkse informatieve inloopochtend in de bibliotheek, waren er om te helpen. Ze gaven uitleg en beantwoordden vragen van bezoekers. Bezoekers reageerden positief: ‘Ik ga nu naar het Digitaal Café, ik word op een fijne manier geholpen!’ en ‘Het was een heel gezellige middag, en ik heb ook nog wat geleerd!’ Verschillende mensen meldden zich aan voor de cursus ‘Klik en Tik’, de gratis basiscursus waarin ze stap voor stap leren hoe het internet werkt.

Happen en Snappen is georganiseerd op initiatief van de gemeente Raalte en is een eerste succesvolle samenwerking van Bibliotheek Salland met welzijnspartners Wijz, Carinova, ZGR, Evenmens en het Nationaal Ouderenfonds. Deze verschillende partners uit het sociaal domein hebben samen één duidelijk doel: ouderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de digitale wereld. Spelenderwijs en ongedwongen, rustig en op eigen tempo.

Mensen die vragen hebben over hun smartphone, tablet of tablet zijn van harte welkom in de Digitale Cafés. Voor vragen rondom alle digitale diensten van overheden kunnen bezoekers terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Het IDO vindt tegelijk plaats met het Digitaal Café. Het Digitaal Café is in Bibliotheek Raalte op dinsdag- en donderdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur en in Bibliotheek Heino op dinsdagmorgen van 10.00-12.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheeksalland.nl/leren of telefonisch via 085 – 7606180.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...