Emma Oosterwegel in Frankrijk op pole-position voor toernooiwinst en mogelijke kwalificatie Olympische spelen

Meerkampster Emma Oosterwegel beleeft een goed weekend in Talence, even ten zuiden van Bordeaux. Tijdens de Décastar-games staat ze momenteel op een eerste plek en jaagt de atleet van AV Daventria uit Deventer op de limiet, welke goed is voor deelname aan de Olympische spelen.

De 25-jarige Emma Oosterwegel leidt de dans voor het laatste onderdeel in Frankrijk. Met 5583 punten blijft ze de Zwitserse Kälin voor met 83 punten en de Duitse Weissenberg met 188 punten. De winst kan haar bijna niet meer ontgaan, het vizier van de Deventerse is gericht op kwalificatie voor de Olympische spelen.

Décostar
Speerwerpen waarbij de Deventerse een afstand gooide van 56 meter en 66 centimeter, bijna tien meter verder dan de Nederlandse Marijke Esselink.

Foto van X bericht van @Décostar

Parijs 2024
Die limiet is richting Parijs verscherpt. Voorheen was dit 8326 punten, maar de internationale limiet voor de Olympische Spelen van 2024 staat tegenwoordig op 8460 punten. De Deventerse jaagt nu op een ticket om Tokyo te verbeteren. Op de Lympiade van 2021 behaalde de studente aan de Universiteit van Wageningen een bronzen plak.

Later meer
In het begin van de avond is het slotstuk van de meerkamp voor dames; de 800 meter…

Op de foto Emma met haar zus Hanneke welke in Wijhe vorige week de prijzen uitdeelden van de Appelloop.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...