In de IJssel ter hoogte van het Diekhuus op de Bandijk bij Deventer is zondagmiddag een stoffelijk overschot uit de IJssel gehaald.


Deventer – Stoffelijk overschot aangetroffen in de IJssel

Opvarenden van een boot hebben zondagmiddag rond 15.00 uur een stoffelijk overschot gevonden in de IJssel bij Terwolde. Volgens een woordvoerder van de politie is nog onduidelijk om wie het gaat. Of het de man is die begin juli van de spoorbrug sprong, is onduidelijk. Ook is nog niet bekend gemaakt of het om een man of een vrouw gaat.

Het lichaam zou in verregaande staat van ontbinding verkeren. Het lijk is door brandweer, KLPD en Rijkswaterstaat ter hoogte van het Diekhuus op de Bandijk uit het water gehaald en naar het mortuarium in Deventer gebracht, waar het onderzocht zal worden. Op 4 juli verdronk een man nadat hij van de spoorbrug gesprongen was. Het lichaam van die man is nog steeds niet gevonden.

De politie ‘vermoedt’ dat het stoffelijk overschot van de man is die in juli van de spoorbrug bij Deventer sprong. Er is een DNA-onderzoek bezig om tot definitieve identificatie te komen. De uitslag daarvan kan nog dagen op zich laten wachten.

Identificatie door familie is niet mogelijk vanwege de staat waarin het lichaam zich bevindt. Daarom is een DNA-onderzoek ingezet bij het Nederlands Forensisch Instituut NFI. Binnen enkele dagen kan de uitslag daarvan bekend zijn, maar het is mogelijk dat het onderzoek langer duurt als er te weinig gegevens uit komen. Foto: Jordy de Vries (IJsselnieuws)


Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...