DEVENTER - Oud Deventenaar Adriaan de Mol van Otterlo heeft dinsdag een brief verzonden aan de gemeenteraad met daarin zijn zeer sombere visie op de huidige financiële situatie van de gemeente.


Deventer mogelijk technisch failliet in 2014-2015

Woensdagavond heeft de gemeente Deventer een besloten meeting met fractievoorzitters van de politiek partijen en andere geïnteresseerde raadsleden waarbij onder andere wordt gesproken over de huidige financiële situatie waarin de gemeente zich bevindt. En die situtie is volgens Adriaan de Mol iets waar je nu als gemeente helemaal niet mee te maken moet hebben. Hij stelt in deze brief dat het er zelfs zo beroerd uit ziet, dat het wellicht inderdaad beter is dat ook maar niet aan de grote klok te hangen. Hij garandeert ook dat de situatie de komende jaren nog veel slechter gaat worden.

Hij geeft bovendien aan dat het misschien beter is deze discussie niet in het openbaar te houden gezien het feit dat de gemeenteraad over een week beslist of er een stadskantoor van tenminste €67 miljoen dient te komen. Hij geeft daarbij de waarschuwing dat er een gerede kans is Deventer technisch failliet zal gaan in 2014-2015. Dat zal grote negatieve gevolgen hebben voor de stad en haar inwoners.

De brief van de heer van Otterlo aan de gemeenteraad staat hier.

De link naar de spreadsheet met de berekeningen staat hier.

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...