Veel zeer betrokken buurtbewoners en landelijke, provinciale en lokale politici waren zaterdag aanwezig bij een ludieke protest-demonstratie op de hoek van de Siemelinks-weg en Grote Ratelaar op de Colmschater Enk.

Ook de allerkleinsten deden mee met de actie.

Deventer – Ludiek protest tegen de spoorboog

Daar zou de 1200 meter lange spoorboog moeten komen die twee spoorlijnen gaat verbinden. Doel is om daardoor meer ruimte op het spoor in het westen van Nederland te hebben.

Na elke spreker volgde het “toekomstige” gedender van de goedentrein dat zeer doeltreffend werd nagebootst. Kinderen werden zaterdag wel in een muisstil treintje rondgereden en lieten ballonnen op. Er werd een sketch opgevoerd, waarin minster Camiel Eurlings een dekschijter werd genoemd. Ook droeg een bewoner een gedicht (klik hier voor het hele gedicht) aan hem op. Enige tijd geleden is op dezelfde plek ook een groot protestbord neergezet.

Aanstaande woensdag 8 september praat een kamercommissie over de plannen van minister Eurlings. Daaraan voorafgaand zal een petitie ondersteund door handtekeningen aangeboden worden. Op www.spoorboogdeventer.nl staat vermeld hoe u de petitie kunt ondertekenen of een mail kunt sturen naar de verantwoordelijke politici in Den Haag.


Bewoners protesteren met borden.     Tweede Kamerlid van GroenLinks Ineke van Gent sprak bemoedigende woorden.     Diederik Samsom, Tweede Kamerlid van de PvdA, had zelden zo'n slecht plan gezien en wist zeker dat het niet door zou gaan. De tijd zal het leren.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...