“Ieder exemplaar heeft een unieke zeefdruk”

Kunstwerken van 27 verschillende kunstenaars prijkten van 17 juni tot 17 september langs de IJssel, tijdens de IJsselbiënnale 2023. Middels een 120 kilometer lange fietsroute werd je in mooie afwisselende etappes geleid langs alle kunstwerken op vaak bijzondere plekken. Van een vlot wat klaarstond in het geval de IJssel zou overstromen tot aan een camping die in de hoogte gebouwd was. Het was genieten van kunst in zijn puurste vorm gemaakt door wereldberoemde kunstenaars. Voor diegene die het hebben gemist: gelukkig hebben we de foto’s nog!

Inmiddels worden de laatste werken afgebouwd en is op sommige plekken het gras weer te zien, zijn locaties weer zoals ze waren en fiets je nu over de IJsseldijk met de gedachte dat daar ooit een kunstwerk stond langs de IJssel. Herinneringen die blijvend zijn, maar soms ook vervagen. Maar écht nagenieten zit er niet in. Of toch wel?

catalogus IJsselbiennale 2023

De IJsselbiënnale heeft namelijk een bijzondere catalogus uitgebracht. In deze catalogus vind je teksten en pagina-vullende foto’s van alle kunstwerken op bijzondere plekken in de IJsselvallei. Er zijn slechts 1000 exemplaren gedrukt, die allemaal genummerd zijn en verschillen door een unieke zeefdruk.

Voor diegene die niet de kans heeft gehad om te genieten van al het moois van de IJsselbiënnale 2023, is dit een uitgelezen kans. De catalogus is hier te verkrijgen: https://ijsselbiennale.nl/webshop/catalogus-grondtonen-ijb23/

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...