Deventer host Nationale Sportweek 2018

Deventer is dit jaar host city van de Nationale Sportweek 2018. Dit is tijdens het Deventer Sportcongres op vrijdagavond 2 februari bekend gemaakt door Liesbeth Grijsen, wethouder Sport van de gemeente Deventer, Richard Kaper, manager Sportparticipatie van NOC*NSF en Bert Boerman, gedeputeerde van de provincie Overijssel. Hiermee geeft NOC*NSF een mooi sportfeest aan jubilerend Deventer en Deventer Sportbedrijf.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Het is de 15e keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert. Reden om de jubileum-editie te verrijken met meerdere host cities en volop de sport in de etalage te zetten. De sportweek vindt plaats van 15 tot en met 29 september 2018, waarmee zij ook de Europese Week van de Sport overlapt.

Sportcongres met voormalige topsporters
Sportbedrijf Deventer bestaat dit jaar 25 jaar en het Deventer Sportcongres is één van de vele feestelijke activiteiten rondom dit jubileum. Ex-topsporters Erben Wennemars en Pieter van den Hoogenband gaven een exclusieve presentatie voor Deventer ondernemers en regionale sporttalenten, met ouders, trainers, coaches en begeleiders. ’s Avonds vond de jaarlijks terugkerende Sportverkiezing plaats. De perfecte setting, vond NOC*NSF, om bekend te maken dat de Nationale Sportweek dit jaar in Deventer groots gevierd gaat worden.
Groot sportfeest rondom 25 jaar Sportbedrijf Deventer
Aschwin Lankwarden, directeur Sportbedrijf Deventer: “We willen dat iedereen het feest 25 jaar Sportbedrijf Deventer mee kan vieren. Daarom hosten wij graag samen met de gemeente Deventer de Nationale Sportweek, hét sport- en beweeg evenement dat iedereen verbindt. We roepen dan ook alle Deventenaren op om mee te doen in september”.

Plezier in sport en bewegen tijdens jubileum 1250 Deventer
“Prachtig dat Deventer dit mooie sportevenement in het 1250e jubileumjaar gaat hosten”, aldus wethouder sport Liesbeth Grijsen. “Het past naadloos in de doelstelling van gemeente Deventer om onze inwoners hun leven lang te laten sporten en bewegen. Iedereen kan in de Nationale Sportweek laagdrempelig kennis maken met de diverse sporten die onze actieve verenigingen bieden. We zijn dan ook blij en trots dat Deventer in ons feestjaar de host city van de Nationale Sportweek is, waarbij plezier in sporten en bewegen voorop staat.”

Volop sport in etalage tijdens jubileumjaar
In voorgaande jaren was er altijd één host city van de Nationale Sportweek, maar om tijdens het jubileum jaar maximaal de kracht van een nationale campagne te benadrukken, bestaat de sportweek van 2018 uit vijftien dagen met 5 host cities. Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF: “Er zitten in de sport ontzettend veel mooie verhalen opgesloten. In al die verhalen voel en proef je dat we veel winnen met sport. Tijdens de Nationale Sportweek willen we aan Nederland deze verhalen laten horen, zien en voelen. Op dit moment sporten al 10 miljoen Nederlanders elke week en wij zijn er van overtuigd dat nog veel meer Nederlanders kunnen genieten van zelf sporten en bewegen. Honderden sportclubs, gemeenten, en dus ook host city Deventer, laten dit in september tijdens de 15e Nationale Sportweek zien.”

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...