Winnaars Deventer Sportverkiezing 2017

Voormalige topsporters Erben Wennemars en Moniek Kleinsman hebben vrijdagavond 2 februari persoonlijk de winnaars bekend gemaakt van de Deventer Sportverkiezing tijdens het 1e Deventer Sportcongres. In een uitverkocht Deventer Schouwburg werd atlete Eefje Boons uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. Schaatser Thomas Krol werd Sportman van het Jaar en de jonge voetballer Milan Beumer mag zich een jaar lang het Sporttalent noemen. De prijs Sporter met beperking (aangepast sporten, zoals Moniek Kleinsman voorstelde als titel) ging naar basketballer en mountainbiker Davey Hoogelander.

De In de Buurt Publieksprijs ging naar Deventer Hockey Vereniging Meisjes B1. SV Helios is benoemd tot Sportvereniging en AV Daventria Dames tot Sportploeg van het Jaar. Over de IJssel Landgoed Marathon won de Sportstimuleringsprijs. De uitreiking werd omringd door een aantal spectaculaire optredens van The Blue Note Rollers en XOXO dance company! De toeschouwers genoten volop.

Onthulling Deventer host city Nationale Sportweek 2018
Na de prijzenregen werd er nog een groot cadeau aan Deventer uitgereikt. Te weten de onthulling van NOC*NSF dat Deventer dit jubileumjaar de host city wordt van de Nationale Sportweek. Wethouder sport Liesbeth Grijsen is erg blij dat Deventer dit mooie sportevenement in het 1250e jubileum mag hosten. Dit wordt een jaar vol muziek, evenementen én sport.” Ook Aschwin Lankwarden, directeur van het jubilerende Sportbedrijf Deventer, reageerde erg verheugd. ‘Wij vieren dit jaar onze 25-jarige jubileum en daarmee 25 jaar sport in Deventer. Als host city van de Nationale Sportweek kan iedereen in Deventer dit echt met ons mee vieren. Doe dan ook vooral mee in september met dit fantastische sport- en beweeg evenement dat iedereen verbindt.”

Presentaties Van den Hoogenband, Wennemars en Kleinsman
In het voorprogramma van de Deventer Verkiezing, konden gasten diverse themabijeenkomsten gepresenteerd door voormalige topsporters bijwonen. Pieter van den Hoogenband legde de link tussen sport en het bedrijfsleven. Hij introduceerde daarmee meteen het nieuwe digitale programma High 5 Performance Deventer, waarmee Sportbedrijf Deventer er voor wil zorgen dat het lokale bedrijfsleven hun medewerkers op een leuke wijze fit en vitaal kan houden. Via de app krijgen de medewerkers bijvoorbeeld tips van hun persoonlijke coach en kunnen ze hun successen delen. Erben Wennemars bracht een enthousiasmerend verhaal waarom het belangrijk is om te bewegen, ook als je geen topsporter bent. Moniek Kleinsman trad op als dagvoorzitter van het Deventer sportdebat.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...