Het Openbaar Ministerie (OM) in Zwolle past snelrecht toe rond de jaarwisseling.


Zwolle – Snelrecht wordt weer toegepast rond de jaarwisseling

Wie zich van 31 december tot zaterdagochtend 2 januari schuldig maakt aan bijvoorbeeld geweld, vernieling of brandstichting en daarvoor gedagvaard wordt, staat al in januari voor de rechter. Met snelrecht wil het OM een signaal afgeven dat normoverschrijdend gedrag rond de jaarwisseling niet wordt getolereerd en meteen wordt bestraft.

Het snelrecht geldt voor openlijke geweldpleging, brandstichting, vernieling, (zware) mishandeling, vuurwerkgerelateerde zaken en geweld tegen werknemers met een publieke taak, als deze feiten worden gepleegd tussen donderdag 31 december (start woensdag om middernacht) en zaterdagochtend 2 januari 8.00 uur.

Verdachten die in deze periode worden aangehouden en in verzekering gesteld, worden op zaterdag  2 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze kan de bewaring voor 14 dagen bevelen. De verdachten staan dan ook binnen de termijn van de bewaring op zitting, namelijk op woensdag 13 januari. Ook verdachten die niet in voorlopige hechtenis blijven, krijgen een dagvaarding voor een zitting in januari.

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...