Deventer doet mee aan gezamenlijke inkoop laadpalen

Er komen meer laadpalen in Deventer. De gemeente doet mee aan een Overijsselse aanbesteding voor de inkoop van laadpalen voor elektrische auto’s in. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Voordelen deelname
Meedoen aan de “Overijsselse aanpak slim openbaar laden” heeft veel voordelen. Gezamenlijke aanbesteding biedt een maximale marktwerking, dat drukt de kosten. Niet alleen voor de gemeente maar ook voor de elektrische autorijder. De aanbesteding en de realisatie hoeft de gemeente nu ook niet zelf te organiseren, dat doet de provincie Overijssel.

Realisatie laadpalen
De laadpalen worden geplaatst door de aanbieder met het laagste en kwalitatief beste aanbod met ingang van 2018 voor 3 of 4 jaar. De prognose is dat 100 laadpalen nodig zijn. Het streven is een zo laag mogelijke bijdrage van de gemeente per oplaadplek. Maximaal draagt de gemeente 250 euro bij voor een laadpaal, inclusief een verkeersbord. De gemeente houdt de zeggenschap over de locaties.

Aanvragen
Elektrische autorijders kunnen via de website deventer.nl/oplaadpalen een laadpaal aanvragen. Daar staat ook informatie over de voorwaarden en over de huidige laadpaallocaties in de gemeente.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...