Inzaaien plukstroken van start in Laag Zuthem

Op de oproep van de gemeente Raalte om geschikte locaties voor het zaaien van bloemen, de zogenaamde plukstroken, aan te geven, zijn maar liefst 50 voorstellen binnengekomen. De meest geschikte locaties hebben wij overgenomen. Op vrijdag 12 mei a.s. om 9.00 uur is het zover en wordt de eerste plukstrook ingezaaid bij de basisschool de Linde aan de Kolkweg in Laag Zuthem. Wethouder Wout Wagenmans: ‘Ik ben blij dat er zo enthousiast is gereageerd op onze oproep en ik ben er trots op dat ik de eerste strook mag inzaaien’.

Leerlingen van de basisschool gaan samen met studenten van Landstede een strook grond inzaaien met een bloemenmengsel. De bloemen gaan in de zomer bloeien, zijn aantrekkelijk om naar te kijken en zijn belangrijk voor insecten (bijen, vlinders enz.). De start van het project is in Laag Zuthem en de andere plukstroken worden deze weken ingezaaid.
Ook worden in de omgeving van Heino en Laag Zuthem op particuliere percelen bloemstroken ingezaaid. Dit is een initiatief van de Bijenvereniging Heino die vanuit Groen, samen doen! wordt ondersteund. Studenten van agrarisch loonwerk van Landstede Raalte zaaien ruim 30 kleinere perceeltjes en randstroken in.

Groen, samen doen!
Het inzaaien van plukstroken is een van de eerste projecten die wij uitvoeren in het kader van Groen, samen doen!. Wilt u weten welke stroken worden ingezaaid dan kunt u dat vinden op www.raalte.nl/
En als dan in de zomer alles in bloei staat, plaatsen we graag een foto op onze site. Dus heeft u een mooie foto van bloeiende plukstroken, stuur die dan aan groensamendoen@raalte.nl.

Meer weten over het nieuwe groenbeleid? Kijk op www.raalte.nl/groensamendoen.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...